Presentatie . . .

Op dit moment hebben we en beleven we een migratie bij Estro Services. Dit deed mij denken aan de projecten waaraan ik meegewerkt heb toen ik nog voor Omix werkzaam was in de onderwijssector. Dit laat zich vergelijken omdat destijds ook allerlei problemen bij het migreren en implementeren van de diverse systemen de kop opstaken. Dit met alle problemen bij de gebruikers van dien.

Dan bedoel ik de onherkenbaarheid, het eventuele klagen (vorige systeem was toch beter) en communicatie fouten van zowel de “werkvloer” naar het “management” en andersom.

Dit alles deed mij denken aan een powerpoint presentatie welke ik gegeven heb tijdens een training communicatie. dit was overigens een geweldige training gegeven door een trainer uit Den Haag, die voor diverse rollenspellen een actrice had meegenomen. Tijdens deze training werd ons verzocht diverse zaken waar wij als consultants tegenaan liepen te spiegelen in een rollenspel met deze actrice. Vervolgens werd dit rollenspel door hem samen met ons geëvalueerd.

De powerpoint presentatie die ik gaf ging juist over het implementeren van nieuwe systemen (of applicaties zo u wilt) en de mogelijke problematieken en kenmerken die hiermee gepaard gaan.

De presentatie gaat niet uit zichzelf, dit is bewust zodat er wel doorgeklikt moet worden om de volledige presentatie te zien. Er zitten vast wel een aantal punten van herkenning tussen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


3 − = een