Coursesites by blackboard

Op de site http://nl.coursesites.com kun je jezelf registreren en een eigen pagina krijgen waarop je je cursussen kunt aanmaken. Je kunt daarna inloggen als docent (instructor) of als student en vervolgens cursussen maken of jezelf inschrijven (enrollen) voor cursussen. Een mooie manier om eens te kijken wat Blackboard allemaal te bieden heeft.

Aanmaken:

Ik heb mijzelf aangemeld. Dit kan op diverse manieren.
CourseSites

Via de Social Media inlogcodes (Facebook, twitter, google+, etc);
maar ook – en dat is speciaal voor blackboard beheerders – via de Behind the Blackboard login codes.

Daarna wordt de vraag gesteld hoe de site moet gaan heten. Er wordt reeds een voorstel gedaan. In mijn geval was dat (uiteraard?) http://tjsmid.coursesites.com waarbij je op de persoonlijke coursesite terecht komt.
Vervolgens kun je een instituut (school) kiezen of zelf aanmaken.

Cursussen:

Na het aanmaken van de site en de keuze van het instituut kan er gekozen worden om het profiel te voorzien van een foto en daarbij nog wat (persoonlijke) gegevens zodat je – als instructor – herkenbaar bent. Vervolgens kun je kiezen om cursussen aan te maken of te kiezen uit een voorbeeld cursus.

Voorbeeldcursus:

Met de voorbeeldcursus wordt er een cursus aangemaakt in de coursesites waarbinnen al een stuk of 10 studenten zitten die  al ingeschreven zijn en gedeeltelijk zaken hebben ingeleverd op die specifieke voorbeeld cursus. Er kan dus direct aan de slag gegaan worden met het beoordelen, toekennen van resultaten, bekijken van ingeleverde opdrachten enzovoort.

Eigen cursus:

Natuurlijk kan er – middels een kleine wizard – ook zelf al een cursus gebouwd worden. Dit is dan een lege

schil waarbinnen  allerlei informatie, bestanden (content) en mashups (bijvoorbeeld embedded  video) geplaatst kan gaan worden.

Voordeel:

Het voordeel van de coursesites is dat het eenvoudig is om een cursus online, voor je eigen instituut bijvoorbeeld, aan te bieden en op een eenvoudige wijze mensen zichzelf te laten inschrijven door bijvoorbeeld een mailtje te laten sturen waar de instructor weer op kan reageren en vervolgens die betreffende persoon ingeschreven is op de cursus en kan inloggen.

Nadeel:

1. Verwijderen cursussen:
Er kleeft ook een nadeel aan. Elke aangemaakte cursus kan niet zomaar worden weggehaald/verwijderd. Natuurlijk, de cursus kan op niet-beschikbaar worden gezet, maar dan is de cursus altijd nog in beeld en zorgt voor een vervuiling. De enige manier om een cursus goed te verwijderen is om contact op te nemen met de blackboard-support van coursesites en een ticket aan te maken met het verzoek de cursus te verwijderen.

2. beperkingen
Er kunnen maar een beperkt aantal cursussen en studenten worden toegevoegd. Dat maakt het al minder geschikt om voor doeleinden met meer dan 10 personen een workshop of een complete cursus te volgen. En zoals bij punt 1 genoemd. Het administrator beheer heb je niet zelf in de hand.

Dat is op zich natuurlijk niet zo heel erg. Maar wanneer een testcursus gebouwd wordt en er moet wat onderzocht worden, dan kan het natuurlijk lang duren eer die cursus weg is gehaald door Blackboard support.

Conclusie:

De site en het gebruik is eenvoudig en simpel van opzet. Goed te gebruiken voor kleinere cursussen.
Al met al een mooie site om online een cursus aan te bieden, wanneer je een aantal zaken voor lief neemt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


een + = 9