Workshops WordPress

Zoals zo veel collega sitebouwers, trainers, consultants of hoe je jezelf ook wil noemen, geef ik zo nu en dan een workshop WordPress. Nu heeft iedereen altijd zijn of haar ideeën over hoe je dit het beste kunt aanvliegen.

Zelf gebruik ik een methode die volgens mij, al sinds jaar en dag werkt, namelijk de interactieve versie. De persoon die de wordpress site wil maken moet weten hoe het hoort en heeft simpelweg een aantal richtlijnen nodig om wat houvast te hebben. Daarnaast moet die gebruiker zelf, gestuurd, op zoek gaan naar de betreffende plugins, informatie en andere zaken die hij of zij nodig heeft.

Zo vind ik het van belang, dat de gebruiker eerst krijgt te weten hoe een installatie gedaan moet worden voor WordPress en wat daar allemaal bij komt kijken. Dit verder uitbouwend in twee of drie workshops totdat de basis van de site volledig staat. Op dat moment heeft de gebruiker, mede door het zelf uitzoeken, een goede begrippenset gekweekt voor zichzelf over wat er in de basis mogelijk is met WordPress en alle bijkomende zaken.

Natuurlijk kan dit ook in één dag. De installatie, uitleg over thema’s, childthema’s, databases, plugins enzovoort. Maar persoonlijk vind ik het belangrijker dat ook een en ander blijft hangen, want na een dag klungelen en luisteren naar de persoon die de workshop geeft ben je gigagaar. Terwijl, wanneer je een paar uur bezig bent met bijv alleen de installatie, gestuurd door de workshopcoach, de volgende keer er weer een paar uur gericht gewerkt kan worden aan eventuele vragen en volgende items. Natuurlijk, dit kost meer tijd, maar is wel efficiënter naar mijn idee.

En, als het goed is, ziet de gebruiker, door het zelf uit te zoeken, ook de vermeende WordPress site groeien.

 

Heeft u ook zin in een paar ontspannen uren een WordPress site in elkaar zetten? Nrem dan contact met mij op.

Tot dan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


zeven − 6 =