Niets is zo eeuwig als tijdelijk . .

Afgelopen vrijdag was het dan zo ver. Mijn laatste échte werkdag bij de Universiteit Utrecht.
Vier en een half jaar heb ik met heel veel plezier en genoegen de functierol van functioneel beheerder mogen vervullen binnen een enthousiast en leuk team.

Initieel heeft de Universiteit mij, via Buronova, geplaatst binnen het aanwezige Blackboard beheer team, dat destijds uit (totaal) vier man bestond.
Blackboard zou geupdate moeten worden naar een nieuwe Servicepack. Voor het uitvoeren en voorbereiden van deze Servicepack hadden ze de handen vol en hadden ze, naast de beoogde testwerkzaamheden, ook handen nodig om de reguliere beheertaken te vervullen.

Ondanks dat ik op dat moment nog niets van Blackboard wist heb ik mij volledig hierin gestort. Natuurlijk; ik had van te voren mij wel ingelezen in de functionaliteiten van Blackboard, de koppelingen die draaiden bij de Universiteit. Echter, uiteraard, heb je nog niet een volledige voorstelling ervan.

Na een aantal maanden bleek dat de extra handen nog steeds nodig bleken te zijn en was mij gevraagd of ik het leuk zou vinden om nog verder de rol te vervullen (waarmee de opdracht weer met drie maanden verlengd zou worden). Dit liet ik mij geen twee keer zeggen, gezien het plezier dat ik al had in het vervullen van de rol. Binnen deze rol heb ik mooie dingen mogen doen als het maken van een zo gebruikersvriendelijk mogelijke (regressie)testscript of het uitzoeken van nieuwe features etc.etc.

En zo is de opdracht nog een ‘aantal’ keer verlengd, tot mijn vreugde en plezier.

Na twee jaar kwam er een project om de hoek kijken in verband met de aanbesteding van het digitaal toetsen. Een collega, die eerst ook op Blackboard zat, besteedde veel tijd aan het project en vanwege dit feit ben ik hem gaan meehelpen in het project en later om het digitaal toetssysteem (remindo) te helpen implementeren bij de Universiteit. Het heen-en-weer schakelen tussen Blackboard en RemindoToets was soms hectisch, maar vooral heel erg leuk om te doen. Binnen het opstarten van digitaal toetsen zijn er veel aandachtspunten en dat maakt het leuk om deel te nemen in zo’n project. Een hele tijd lang heb ik mijn functioneel beheer werkzaamheden verdeelt tussen Blackboard en het digitaal toetsen.

In een later stadium (december 2016) ben ik weer volledig functioneel beheer voor Blackboard gaan doen.

Vaak vragen mensen mij, omdat ik zelf in Hengelo woon, dat het nogal een eindje weg is om in Utrecht te werken. Naast dat dit bij het werk van een consultant (van Buronova) hoort, vind ik het altijd fijn om lekker auto te rijden (of soms met de trein natuurlijk). Ik zeg altijd “radiootje op en gaan”.

Nu, oktober 2017, wordt dan de opdracht helaas niet verlengd, maar kan zoals gezegd, terugkijken op een ontzettend mooi tijd, in een gezellig team op een hele fijne (werk)plek.
Gezien het feit dat zij hieraan mee hebben gewerkt, wil ik nogmaals, ook via deze blog, mijn Universiteit Utrecht collega’s nogmaals van harte danken!

Mijn motto is “Niets is zo eeuwig als tijdelijk”, dus wie zal het zeggen?!?
Mocht iemand dit lezen en ook geïnteresseerd zijn in een vrolijke, hardwerkende (tijdelijke) medewerker dan hou ik mij ook van harte aanbevolen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


acht − 6 =