Eindhoven de gekste . . .

Sinds vorig jaar (halverwege) oktober 2017 ben ik aan het werk via buronova.nl in mijn rol als functioneel beheerder bij de TU Eindhoven.
In Eindhoven hebben ze een aanbesteding gedaan rondom digitaal toetsen en de applicatie Cirrus Assessment is daar naar voren gekomen als het digitaal toetspakket waar de wensen/eisen in zitten die de TU Eindhoven verwacht. Dit heeft met name te maken met het feit dat Cirrus Assessment een integratie heeft met de applicatie SoWiSo. Deze biedt geparameteriseerde vragen wat voor een technische universiteit natuurlijk een uitkomst is.

Functioneel Beheer Digitaal Toetsen:CirrusAssessment

Het functioneel beheer is in eerste instantie ingezet vanuit een project oogpunt. Nu is het nog een project en later dit jaar zal de applicatie in beheer genomen moeten gaan worden. Ik heb de leuke taak op mij gekregen om te zorgen dat deze applicatie goed binnen Functioneel Beheer belegd kan gaan worden.
Hierdoor draai ik, uiteraard, mee binnen het project in de rol als functioneel beheerder en naast het project zorg ik dat alle faciliteiten die nodig zijn om het functioneel beheer straks in te richten aanwezig en/of geborgd zijn.

Naast het leren kennen van de applicatie ben ik initieel begonnen om de Functioneel Ontwerpen te schrijven die nodig zijn om de koppelingen te kunnen ontwikkelen tussen het Identity Access Management systeem (hierna: IAM) aan de ene kant en OSIRIS aan de andere kant. Doel is dat alle gebruikers vanuit het IAM systeem geprovisioned worden en dat vanuit OSIRIS de provisioning rondom toetsmomenten en de inschrijvingen op de toets en toetsmomenten.

Vanuit deze functioneel ontwerpen is de ICT dienst, die de koppelingen gaat ontwikkelen, bezig om de bijbehorende technisch ontwerpen te beschrijven en samen met mij te testen/onderzoeken of de koppelingen de gewenste resultaten opleveren.

Ook ben ik bezig om samen met de projectgroep, functioneel beheer Canvas (ELO) en een docent de LTI koppeling te onderzoeken. Deze koppeling zorgt ervoor dat wanneer een student in Canvas op een link klikt hij/zij in Cirrus terecht komt en zijn of haar toets kan maken.

Het streven is om het project begin juni over te dragen aan de beheerorganisatie.

 

Functioneel beheer Evasys Survey Portal en EvaSys:

EvaSys

 

 

Sinds halverwege december is mij gevraagd het functioneel beheer van EvaSys op mij te nemen. EvaSys is een systeem waarmee instituten vakevaluaties naar studenten kunnen distribueren. Aan het einde van een periode waarin een vak is gegeven zorgen de gebruikers van EvaSys ervoor dat er enquetes klaar staan die naar de studenten worden verzonden.

De EvaSys Survey Portal is een handig hulpmiddel voor de keyusers om de enquetes en hun formaten op basis van de faculteiten en vakken samen te kunnen stellen. De informatie in de Portal komt in principe rechtstreeks vanuit het studievolgsysteem OSIRIS en bevat informatie over de inschrijvingen op het vak, toetsinformatie en informatie rondom de docenten. Nadat de keyuser vervolgens deze informatie assembleert en publiceert vindt er een realtime koppeling plaats naar het systeem EvaSys zelf waar de enquetes vervolgens uit verstuurd worden (inclusief herinneringen etc.)

Ook voor deze applicatie ben ik bezig het functioneel beheer op te zetten. EvaSys en de EvaSys portal zijn wel als applicatie in beheer bij bijvoorbeeld de keyusers  maar is feitelijk ook nog in een soort projectfase. Mijn taak is vervolgens om te zorgen dat het functioneel beheer voor deze applicatie geborgd en belegd is.

 

Al met al, na vier en half jaar gewerkt te hebben als functioneel beheerder mbt Blackboard en implementatie van RemndoToets (Digitaal toetsen) bij de Universiteit van Utrecht is dit ook weer een uitdagende, maar ontzettend leuke klus, die niet zomaar voorbij is.

Voorlopig zit ik in ieder geval tot eind mei bij de TU Eindhoven

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


− 4 = vijf