Eindhoven en Utrecht

TU Eindhoven:

Sinds vorig jaar oktober ben ik bij de TU Eindhoven bezig om het digitaal toetsen platform in beheer te nemen. Samen met de projectleider en de andere leden van de projectgroep hebben we heel veel stappen gezet om het in beheer nemen over de grote lijn klaar te hebben. Er zijn functionele ontwerpen gemaakt, er zijn incidentprocessen uitgedacht, er zijn functionele inrichtingen bekeken, er zijn tussendoor nog een hoop wensen door Cirrus  gerealiseerd. Al met al een bewogen 7 maanden. Met een gerust hart kan ik zeggen dat het functioneel beheer voor digitaal toetsen nu op de kaart is gezet en, waar mogelijk, alles gedocumenteerd is wat de toekomstige functioneel beheerder(s) moeten weten voor wat betreft digitaal toetsen.

Sinds halverwege december is daar ook het project voor het evaluatiesysteem bijgekomen (evasys en de evasys portal). Ook hierin zijn flinke stappen gezet op het gebied van functioneel beheer door de applicaties daadwerkelijk in beheer te nemen en alle nog niet voorhanden documentatie op te stellen en een en ander in de lijn te beleggen zodat op een constructieve en gestructureerde manier straks dit voor de toekomstige functioneel beheerder(s) voortgezet kan worden.

Natuurlijk zijn in beide gevallen nog een flink aantal punten waaraan gesleuteld moet worden, zowel qua proces als qua ontwikkeling in de software, maar dat is inherent aan het in beheer nemen van een applicatie door het functioneel beheer.

Voor beide applicaties heb ik dan ook een functioneel overdrachts document opgesteld waarin alle relevante zaken beschreven staan die feitelijk ook in een ‘in beheername checklist’ naar voren komen. Als basis heb ik dan ook die checklist gebruikt, alle – voor het in de lijn leggen van functioneel beheer –  irrelevante zaken weggehaald en de checklist omgeturnd naar een beschrijvend document. Zaken als waar vind ik welke documentatie, hoe is het beheer proces geregeld, hoe en waar moeten meldingen geregistreerd worden, hoe lopen de communicatielijnen, hoe is eea organisatorisch geregeld, welk tools zijn nodig om het beheer uit te voeren zijn in het document opgenomen. Di is in principe, gedurende de projectfase, een levend en dynamisch document (immers: processen willen nog wel eens wijzigen vanwege voortschrijdend inzicht), maar de basis ligt er.

Vanaf juni 2018 ga ik bij de Technische Universiteit Eindhoven drie dagen per week de opdracht vervullen. De focus vanaf 1 juni wordt anders, waardoor voor het beheer dit in minder dagen benodigd is. Daarnaast worden er functioneel beheerders geworven die uiteraard mijn taken voor het digitaal toetsen en de evasys applicaties over zullen nemen.

Universiteit Utrecht:

De andere twee dagen ga ik weer aan de slag op het ‘oude honk’, namelijk de Universiteit Utrecht, waar ik een opdracht ga vervullen ter ondersteuning van het Blackboard  team. Samen met de fuctioneel beheerder die daar aanwezig is, een college van mij, gaan we een nieuwe functioneel beheerder inwerken in de wondere wereld van Blackboard. Altijd leuk om teruggevraagd te worden bij een opdracht. Reden dat ik ervoor gevraagd ben is dat ik de organisatie ken en hoe Blackboard daar opereert, dus om eea op te vangen tijdens de vakantiemaanden en mee te helpen bij het inwerken is dat natuurlijk helemaal fijn.

En ik, ik vind het ontzettend gaaf dat ik daar weer een tijdje een opdracht kan doen!

 

En wat daarna komt? dat hoor je snel genoeg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


7 + vijf =