Utrecht – TIO University of Applied Science

logo_university_liggend_fcZoals aangegeven ben ik na het implementatie avontuur van digitaal toetsen (Cirrus) bij de TU Eindhoven en de Blackboard ondersteuning bij   Universiteit Utrecht sinds september aan een nieuwe opdracht begonnen bij de hogeschool TIO.

De opdracht

Bij de hogeschool TIO zitten ze op dit moment op een wat oudere versie van Blackboard die gemigreerd moet worden naar de nagenoeg laatste versie. Ik heb de opdracht om deze migratie te begeleiden en de functioneel beheerder daarin
te begeleiden en op te leiden. Dit project heeft een tijdsbestek van ongeveer 4 maanden. Van begin september.
tot halverwege december en dan moet de nieuwe release live zijn.

Tijdbestek

Om het binnen vier maanden te kunnen doen vereist dit een strakke planning. Voordat we daadwerkelijk aan de werkzaamheden zijn begonnen hebben we dan ook die planning opgesteld en hebben we de werkzaamheden opgesplitst. De functioneel beheer maakt, aan de hand van aangeleverde templates, de impact analyse rondom de nieuwe features van de release van Blackboard terwijl ik de analyse op de omgeving doe om op die wijze te bekijken wat mogelijk voor problemen zou kunnen zorgen of om zorg te kunnen dragen dat er juist géén problemen ontstaan.

Verloop

De opdracht verloopt voorspoedig en we zitten goed op schema. Eventuele échte vraagstukken zijn we nog niet echt tegengekomen. Natuurlijk wel de gebruikelijke, bij Blackboard behorende zaken als theme customizen, building blocks die eerst aanstonden en nu uit (of andersom), tools (die uit stonden maar nu aan, of andersom).

Door het goed documenteren van stappen die gedaan moeten worden ter controle van dit soort zaken voorkomen we dat straks, wanneer de productieomgeving wordt geupdate, dat die issues ook daar nog optreden.

De opdracht is leuk om te doen en wat het voor mij extra leuk maakt is dat ik een kijk in de keuken krijg van hoe blackboard geconfigureerd is bij de TIO t.o.v. de Universiteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


3 × een =