Migratie Hogeschool TIO

Laatste ronde

Deze week is de laatste week bij de Hogeschool TIO.  De opdracht voor Buronova, in mijn persoon, om de migratie van de versie Q4 2015 naar Q2 2018 (CU4) van Blackboard  te begeleiden/regisseren, is vorige week afgerond. Deze migratie is succesvol uitgevoerd, zonder noemenswaardige problemen! Zijn er dan geen issues of andere vraagstukken voorbij gekomen? Natuurlijk wel, maar dat waren allemaal issues die onoverkomenlijk waren of waar een workaround voor beschikbaar was of is gesteld.

Thema

De grootste uitdaging bij deze versie was het behouden van de hogeschool TIO branding. Zoals wellicht bekend is Blackboard op een gegeven moment overgegaan op een andere structuur qua thema. Om vervolgens het thema aan te passen naar hoe deze initieel was leek geen optie. Na wat testwerk en uitprobeersels in de staging omgeving hebben we het thema dusdanig kunnen neerzetten dat er totaal geen afbreuk is gedaan aan de huisstijl van de hogeschool TIO. Sterker nog. Het is nu zelfs eenvoudiger voor de functioneel beheerder om eea aan te passen.

We hebben ons namelijk alleen gehouden aan de standaarden van Blackboard. De aanpassingen, qua kleuren e.d., hebben we in de colorpalette van Blackboard kunnen vastleggen en in een banner in de header. Deze banner bestond al, we hebben alleen iets aan het formaat hoeven doen en daarna feitelijk niets meer.

Cases

Natuurlijk hebben we ook verder in de tussentijd een flink aantal tickets bij Blackboard aangemaakt rondom uitzoekwerk en fixes voor bepaalde zaken, maar wat wil je ook anders met een overgang van een omgeving van 3(!) jaar terug tot nu. Dan zijn er altijd zaken die niet technisch direct goed gaan, meegenomen zijn bij tussentijdse upgrades en dergelijke. Het ging hier dan met name om bepaalde keuzes die alleen in bepaalde versies beschikbaar waren. Maar omdat de hogeschool TIO een sprong maakt, sla je die versies waarin die keuzeoptie meegenomen werd, automatisch over. Hierdoor werd de keuzeoptie niet meer beschikbaar. Maar door de goede support van Blackboard zijn ook deze tussenliggende zaken opgelost.

Conclusie

Het tijdsbestek van de migratie van de productieomgeving, inclusief de controles en acceptatietesten, heeft zelfs korter geduurd dan ingepland. Samen met het bovenstaande verhaal en de goede samenwerking is dit een meer dan geslaagde  migratie gebleken.

En nu?

Nu zijn de drie maanden waarin de migratie voltooid moest worden voorbij en rond ik deze week af met advies mbt de laatste vragen en een afrondend rapport. Daarna ben ik weer op weg naar een nieuwe opdracht. Terug naar de ‘oude stek’: Universiteit Utrecht om voor een aantal maanden te ondersteunen bij het functioneel beheer van RemindoToets, de digitale toetssoftware.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


5 × vier =