Universiteit Utrecht – daar ben ik weer

Na de succesvolle migratie van Blackboard bij de Hogeschool TIO ben ik weer opnieuw begonnen (of moet ik zeggen “verder gegaan”) met een opdracht bij de Universiteit Utrecht. Deze keer ben ik ingezet als functioneel beheerder voor het team dat zich bezig houdt met digitaal toetsen (remindotoets). Het grappige hieraan is dat er eigenlijk geen echte veranderingen hebben plaatsgevonden met betrekking tot het gebruik van de applicatie. Natuurlijk, er zijn verschuivingen in processen, verschuivingen in contactpersonen, dingen gaan anders, etc..etc.. maar niet inhoudelijk.

Hoewel…

In de afgelopen jaren is het functioneel beheer van digitale toetsen meer een regie functie geworden. De daadwerkelijke acties kunnen nu uitgevoerd worden door de keyusers van de faculteiten. Voorheen, toen ik de laatste keer voor het eerst echt wegging :), lag nog een aantal functionaliteiten bij Functioneel Beheer simpelweg omdat het nog niet (echt) binnen de applicatie mogelijk was om dit door een keyuser uit te laten voeren.

Ook zijn er sinds het project wat veranderingen in de processen gekomen, door enerzijds voortschrijdend inzicht, en anderzijds door wijzigingen binnen de organisatie op zowel logistiek, technisch als operationeel vlak.

Bestaan er dan helemaal geen problemen meer?

Natuurlijk wel. Zoals bij elke applicatie en dus ook bij RemindoToets zijn er altijd zaken waar rekening mee gehouden moet worden en waar bekeken moet worden of dit aan de instellingen, rechten of de functionaliteit zelf ligt. Maar goed, daarvoor hebben we natuurlijk altijd nog de leverancier waarmee geschakeld kan worden (Paragin).  Ook., qua dienst digitaal toetsen, rondom de processen vallen nog wel verbeteringen te halen om het nog soepeler te laten lopen. Hier is de organisatie dan ook druk mee bezig om dit te realiseren.

Waarom mijn inzet?

Één van de interne functioneel beheerders heeft een andere rol gekregen binnen de Universiteit Utrecht en werd er gezocht naar een tijdelijke vervanging totdat er een nieuwe (interne) functioneel beheerder gevonden is. Vanwege het feit dat ik mede geholpen heb , ten tijde van het project, om digitaal toetsen te implementeren en in beheer te nemen mocht ik deze mooie opdracht vervullen.

Naast de functioneel beheerders van RemindoToets te ondersteunen en waar nodig van advies te voorzien, doe ik dit ook nog voor de functioneel beheerders van Blackboard. Dit komt omdat er vraagstukken zijn die opgestart zijn toen ik ook bij de Universiteit functioneel beheer blackboard heb gedaan en soms de historie niet bekend (meer) is van die betreffende vraagstukken.

Al met al weer even met heel veel plezier terug op het ‘oude nest’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


9 − zes =