Universiteit Utrecht – vervolg op een vervolg

RemindoToets beheer:

We zijn nu, sinds december, een goede vier maanden op weg, Ik heb mij weer volledig kunnen storten in het gebruik van de applicatie RemindoToets en de overleggen die gevoerd worden met de keyusers, het programma Educate-it (innovatie) en zijn keyusers. Vanwege diverse ontwikkelingen zijn er tevens inmiddels twee nieuwe functioneel beheerders aangetrokken. De komende weken staat dan ook voor mij (en hun) in het teken van het inwerken en begeleiden.. Dit is ontzettend leuk en dankbaar werk. Je draagt iets over en ziet dat de overdracht leuk en goed verloopt en dat eea begrepen wordt. Daarnaast vallen ze precies met de neus in de boter. We zijn namelijk al een tijdje op weg om de nieuwe release van RemindoToets (19-1) te testen in samenwerking met de keyusers. Een mooie gelegenheid om hun ook mee te laten testen.

Dit mee testen biedt twee voordelen:
(tuurlijk zijn er wel meer voordelen, maar de volgende zijn toch wel de meest relevante in mijn optiek)

  1. Omdat ze nieuw zijn wordt er vaak ook op een andere manier naar de software gekeken en dit zorgt vaak voor het naar boven halen van andere zaken als de gebruikers die al langer gewend zijn met de software te werken
  2. Ze raken direct gewend aan de applicatie, hoe deze werkt, waar de instellingen zitten, hoe de functionaliteiten (ongeveer) in elkaar zitten.

Naast dit testen worden ze natuurlijk ook begeleid in de processen in RemindoToets en eromheen. In mijn ogen is het in eerste instantie het belangrijkste om te weten hoe de processen in het algemeen lopen van een dienst of applicatie om daarna de zogeheten ‘diepte’ in te gaan van de applicatie. Hoewel door het testen dit nu een beetje door elkaar loopt houd ik het overzichtelijk door het schrijven van documentatie en powerpoint inclusief bijbehorende uitleg.

Naast dat ze al meedraaien met het beantwoorden van vraagstukken en uitvoeren van de beheertaken doen we natuurlijk over een paar weken nog even een soort resumé, zodat ik zeker weet dat alles helder is.

En verder?

Ik ben de afgelopen week tevens gevraagd om bij de Universiteit Utrecht of ik de rol zou willen overnemen van functioneel beheer van de educate-it tools en de implementatie/in beheer name van die tools te begeleiden/uit te voeren. Dit natuurlijk in samenwerking met de zittende beheerders. Vervolgens ook de vraag of ik weer wil deelnemen  in het blackboard team als functioneel beheerder, gezien het feit dat een aantal van de innovatie tools ondergebracht gaan worden in het e-learning team (blackboard, remindo).

De komende tijd/periode is een drukke maar ontzettend leuke periode waarin ik mijn energie voor wat betreft begeleiden van mensen, implementeren van release(s) en het in beheer nemen en functioneel beheren weer heel goed kwijt kan!

Tot de volgende blog maar weer, wellicht dat ik dan iets nieuws kan vertellen (of niet, maar dan heb ik vast wel weer stof tot nadenken over andere/nieuwe projecten)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


× twee = 8