Universiteit Utrecht – Innovatie tools

Sinds begin deze maand (met natuurlijk overdracht de maand(en) daarvoor) heb ik, naast de rol Functioneel Beheer voor de applicatie Blackboard, nu ook de rol voor Functioneel Beheer voor de Innovatietools, voor het project educate-it bij de Universiteit Utrecht.

Deze rol is net iets anders als de reguliere functioneel beheer rol die bij de Universiteit Utrecht wordt gehanteerd. De functioneel beheer van de innovatietools staat namelijk midden in het project en in het midden van een tool die mogelijk wel of niet gebruikt gaan worden. Qua werk is het dus wel gelijk aan de reguliere functioneel beheerder, maar qua positie zit deze functioneel beheerder eigenlijk altijd in een project die zich situeert rondom een tool.

De innovatietools behelst een flink aantal tools waar beheer op gedaan moet worden. Wij, twee keyusers en ik, zorgen ervoor dat de innovatietools altijd bereikbaar zijn.

Erg dynamisch met al die verschillende tools, maar ook erg leuk!

Hoe werkt het?

De bedoeling van het project Educate-it is dat er ‘bottom-up’ wordt gewerkt met tools. Dit houdt in dat er gekeken wordt naar wat een docent nodig heeft voor zijn onderwijs.

Wanneer een docent een dergelijke tool heeft en hier een pilot mee wil doen dan bekijkt het project Educate-it – kort gezegd – een aantal technische en praktische zaken rondom de tool.

IDe docent gaat vervolgens een pilot doen met die betreffende tool. Als tijdens de tool blijkt dat het een fijne en geschikte tool dan wordt er gekeken of de tool opgeschaald kan worden (qua gebruik).

De uiteindelijke bedoeling is dat een dergelijke innovatietool in beheer genomen gaat worden door het functioneel beheer die het reguliere beheer doen. Uiteraard zitten hier allerlei checks aan en voorwaarden waaraan de tool uiteindelijk moet voldoen.

Daar ga ik in deze blog verder niet op in. Op het internet en in de boekhandel zijn voldoende boeken/artikelen e.d. te vinden over “in beheer name”-protocollen en dergelijke.

Weten welke tools de Universiteit als innovatietools in het programma heeft zitten? Kijk dan eens op de educate-it site en dan met name de toolwijzer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


twee × = 4