To improvise or not to improvise . . .

To Improvise is the answer.

Op maandag 14 en dinsdag 15 oktober heb ik twee intensieve trainingen gevolgd mbt train-de-trainer improvisatie in de werkpraktijk.

Deze training werd gegeven door Raymond van Driel van f-act.

Wat vooraf ging:

Al een tijd ben ik bezig met de formats van theatersport en het geven van (kleine) workshops aan kinderen en de gedachten/ideeën om dit toe te kunnen passen in mijn werk. Alleen het hoe & wat, in welke vorm, en vooral: Hoe krijg je het uitgelegd?? zijn dan vraagstukken waar ik mij mee bezig hield.

Welke training?

Al een tijdje liep ik met de gedachte om de eerder genoemde vraagstukken uit te diepen, naast het mij meer te bekwamen in de game-formats. Diverse wegen leiden naar Rome, maar de beste weg vond ik via een facebook pagina rondom theatersport, waar ik al een tijd lid van ben. Daar zag ik een evenement voorbij komen waar nog een minimaal aantal plekken over waren voor een tweedaagse train-de-trainer training. Na wat overwegingen en gedachten die ik bij mijzelf had op een rijtje gezet te hebben, heb ik mij aangemeld.

De Training

Met een goed uitgangspunt in het hoofd de bewuste maandag naar de training gegaan. Gedurende de twee dagen is er enorm veel informatie, plezier, zijn er ontzettend leuke mensen en leermomenten langsgekomen. We hebben samen geoefend, workshops gegeven, geïnterviewd, lekker veel fouten gemaakt.

Voldoende stof om improvisatie toe te kunnen passen. Alsof ik in een achtbaan heb gezeten heb ik de twee dagen beleefd. Met aan het eind van de achtbaan aan de ene kant een voldaan gevoel en aan de andere kant honger naar nog véél meer van ditzelfde!

Ik heb er verder overigens bewust voor gekozen om hier niet de inhoud van de twee dagen te vertellen. Hoe enthousiast ik ook ben erover, en hoe graag ik er ook over wil vertellen. Inhoudelijk is het namelijk net zo leuk om dit zelf proefondervindelijk te mogen ondergaan. Dat geldt niet alleen voor deze train-de-trainer training, maar ook voor toegepast improvisatie workshops.

Mocht je het echt willen weten, dan kun je natuurlijk altijd even contact opnemen en het mij vragen 🙂 of natuurlijk even kijken op de website van
f-act (de trainers).

Naast het plezier, de inspiratie en enthousiasme kan ik ook meegeven dat het volgen van deze training (omdat je een (betere) improvisatietrainer wil worden), of dat je een workshop Toegepast Improvisatie volgt (omdat er een vraagstuk leeft op de werkvloer) ERG nuttig is.

Hoe het ook zij: Toegepaste Improvisatie laat je niet meer los en is zeker nodig in deze veranderende wereld!

1 gedachte over “To improvise or not to improvise . . .”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


twee + 4 =