Vanaf de keukentafel

Het is al weer even dat we aan het thuiswerken zijn en bij velen bestaat de behoefte om langzaamaan weer terug te keren naar de werkplekomgeving. Even niet meer thuis achter de keukentafel of (misschien) ongemakkelijk(er) op de bank.

Ook de behoefte om sociaal te zijn wordt weer steeds meer een aandachtspunt. Op diverse plekken ontstaat weer de voorzichtige mogelijkheid om deel te kunnen nemen aan het leven op de werkplek samen met andere collega’s.

hoewel het met een uitgangspunt van ongeveer 30% van de bezetting niet veel is, wordt het langzaam maar zeker weer wat normaler

De afgelopen maanden ben ik bij het uitvoeren van mijn werkzaamheden veel meer bezig geweest om van ondersteunend naar adviserend te gaan. Ook dit is een gevolg van de online mogelijkheden die er bestaan. Waardoor sommige, door mij gewenste werkzaamheden toch sneller in beeld kwamen dan in eerste instantie gebleken.

Op dit moment ben ik naast het advies te geven over uitstaande vragen en het geven van de zogenaamde t(j)ips & trucs mbt de applicaties (RemindoToets, Blackboard) ook bezig om wekelijks met enkele collega’s individuele gesprekken te voeren.

Deze individuele gesprekken hebben onderwerpen als: wat zijn de werkzaamheden, wat is de caseload, drukte/chaos etc. . Daar waar zij een ei kwijt moeten, ben ik het luisterend oor, met (on)gevraagd advies en ondersteuning op het gebied van hoe zaken aan te pakken.

Deze gesprekken zijn niet alleen gericht op het eventueel werk over te kunnen nemen (of te delegeren naar iemand anders), maar ook om alles weer even in perspectief te zetten en – natuurlijk, misschien het belangrijkste – om even een half uur flink te kunnen sparren om zo de gedachten (en de werkzaamheden) weer even goed op een rijtje te krijgen.

En dat, naast het uitvoeren van het reguliere functioneel beheer werk, vind ik toch écht ontzettend leuk om te doen. Het is misschien teveel om te zeggen dat ik coach, maar het raakt het wel.

Dit brengt mij overigens ook op een ander punt. Het online gebeuren neemt een groot standpunt in daar waar het gaat om werk, maar al het socializen, wat je normaal gesproken op de werkvloer doet: een grapje tussendoor, even snel sparren zonder aan te kondigen, even wat los roepen in de ruimte, even lol trappen; dat is wat er niet mogelijk is met het online / thuis werken, wat toch veel meer op het serieuze gericht is.

Ook dit zal – hopelijk sneller dan gedacht – weer zijn plek innemen. Hoe dan ook.

Tot de volgende!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


7 − = vier