Vanaf de keukentafel (nog steeds)

Het is inmiddels bijna november. Het weer kwakkelt alle kanten op. Hier in Twente wordt gesproken of ze (regionaal) de maatregelen nog verder moet toepassen (regionale lockdown). Binnen is het warm en staat soms de kachel aan.

Thuiswerken is nog steeds het devies wat dan ook goed opgevolgd wordt. Wel merk je dat mensen toe zijn aan meer sociale contacten. Zoals ik mijn laatste blog ook aangaf. We doen het er nog maar even mee. In principe heb je, als het om werk gaat, alle faciliteiten bij de hand.

Sinds mijn laatste blog ben ik intussen begonnen met het ondersteunen en adviseren van het functioneel beheer voor wat betreft het LifeLong Learning Platform. Dit platform is gebouwd op, de open source tool, Moodle en is (even heel zwart-wit gezegd) een ELO omgeving vergelijkbaar met Blackboard. Alleen zijn er heel veel meer mogelijkheden op het gebied van configuratie en plugins. Deze zijn nog meer te finetunen zijn dan dat dit in een omgeving als Blackboard bijvoorbeeld mogelijk is.

Op dit moment zijn we bezig om het moodle-platform in beheer te nemen en om hem te upgraden naar een hogere release dan waar hij nu op draait. Zoals velen wellicht al weten komt er bij een in beheer name veel werk kijken, maar uiteraard ook bij de release. Het is ontzettend leuk om hier deelgenoot van te zijn als “inhuur”.

Om het team van functioneel beheer te versterken, met de focus op het LifeLong Learning Platform, is de Universiteit Utrecht op zoek naar een aanvullende functioneel beheerder e-learning.

https://www.uu.nl/organisatie/werken-bij-de-universiteit-utrecht/vacatures/functioneel-beheerder-e-learning-08-10-fte

Oh ja! Even voor een deel off-topic:
Een tijdje terug heb ik een blog geschreven over het verschil tussen Blackboard en Moodle (http://blog.tjsmid.nl/?p=220) .

Het artikel dat ik destijds noemde is niet (meer) beschikbaar, maar ik heb nog een aantal gevonden:

https://comparisons.financesonline.com/moodle-vs-blackboard-learn
Deze stamt uit Juli 2020 en bevat een matrix / overzicht tussen de diverse functionaliteiten/prijzen e.d. Niet alleen tussen blackboard en Moodle, maar ook TalentLMS

https://edwiser.org/blog/moodle-versus-blackboard/.
Deze stamt uit oktober 2017; dus niet alles zal meer opgaan, maar het blijft leesvoer voor die momenten dat je hier even tijd voor hebt

En, natuurlijk, online onderwijs is niet alles, online tools zijn hulpmiddelen ter ondersteuning van het (fysieke) onderwijs, niet als doel op zichzelf.

Helaas vergeten we dat in deze tijd nog wel eens…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


zes + 2 =