Workshop Wat Wil Ik

workshop-wat-wil-ik
Workshop Wat Wil Ik

Eind oktober heb ik een aantal team leden bij https://www.uu.nl een workshop, wat wil ik, gegeven waarin ze gingen ontdekken wat hun kwaliteiten zijn binnen het team waarbinnen ze werkzaam zijn.

Doel van deze workshop, Wat Wil Ik, is om inzicht te krijgen van elkaar wat men nou eigenlijk leuk vindt om te doen, waar men goed in is en waar men voor bij hun terecht kan.

Nou heb ik zelf niet veel met woorden als “kwaliteiten”, “talenten”, “competenties” omdat ze allemaal op het zelfde neerkomen. Namelijk: waar ben je goed in, wat vind je leuk en waar heb je behoefte aan.

We zijn gezamenlijk deze zoektocht en verkenning begonnen om van een ieder dit op te schrijven. In eerste instantie om in ieder geval alvast een overzicht te krijgen van elkaar.

Met een ouderwets, maar prima werkend, middel als een whiteboard, een paar stiften en pen en papier zijn ze aan de slag gegaan.

De eerste verkenning bestond uit het op papier beantwoorden van vier hoofd vragen:

  1. Ik weet veel van . . .
  2. Ik ben goed in . . .
  3. Bij mij moet je zijn om. . .
  4. Ik kan het volgende niet kwijt in mijn werk / team. . .

Wat mooi is om te zien, is dat er een positieve discussie ontstond. Bij deze discussie stond herkenbaarheid en aanvullende tips voorop.

Per persoon hebben we op het whiteboard de terugkoppeling op de vragen op geschreven, verduidelijkt en waar nodig aangevuld/bijgevuld.

Dit overzicht zal vervolgens in een vervolgsessie gebruikt worden om verder uitgediept te worden, zodat men ook elkaars aanvullingen kan zien of casussen kan behandelen waarbij men elkaar kan inschakelen.

Uiteraard kon ik het niet laten om een stukje improvisatie op de werkvloer toe te passen in een thematisch spel door ze te laten ervaren wat bepaalde reacties voor invloed hebben op je gemoedstoestand (het alleen maar ja zeggen, of alleen maar nee zeggen. het zeggen van “ja maar”, etc.).

Al met al heeft de workshop anderhalf uur geduurd en ik ga ze dus meenemen voor een tweede verdiepende workshop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


+ zes = 10