Workshop met Kleuters

Ik ben al geruime tijd op zoek naar (houten) barkrukken. Deze barkrukken ga ik gebruiken in Workshops met kinderen in de leeftijdscategorie van ongeveer 4 tot 6 jaar.

Laatst heb ik met mijn dochter en haar nichtje een workshop gedaan waarbij ik de drie primaire kleuren (rood, geel, blauw) en wit heb neergezet. Daarna heb ik ze allebei een doek gegeven (a4 formaat) en konden ze aan de slag.

Al snel kwamen de vragen waarom er maar een paar kleuren stonden. Want, ze wilden groen schilderen, maar die kleur was niet aanwezig. Ik heb uitgelegd dat door het mengen van de kleuren je andere kleuren kunt maken.
Mede door het enthousiasme, creativisme, energie en verbazing op de gezichten van de kinderen toen ze zagen dat bijvoorbeeld bij het mengen van blauw en geel, de kleur groen ontstond is het idee ontstaan om de workshops uit te gaan voeren.

De opzet is een workshop van ongeveer anderhalf uur met een maximum aantal van 6 kinderen. Deze workshop wordt bij mij thuis gehouden en is inclusief drinken en iets lekkers.

Wilt u meer informatie hebben over de workshops of misschien al direct aanmelden? dan kunt u een mailtje sturen naar info@tjsmid.nl.

Creatieve groet,

Tj. Smid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


6 × twee =